Två Års Fabriks Garanti. Svensk Kvalitets Kontrol.
Brandsäker, Vattentätt, Stöldsäker, Punkteringsfri.
Kundvagnen

iWheel Brandskydd

Här brinner ett modifierad Gotway Monster på 2460WH, fullpackad med tvivelaktiga batterier.
Kortslutna, skadade celler skjuter ut som fyrverkerier genom plasten.
Inomhus skulle detta innebära en fullskalig brandkatastrof.
Vi på iWheel Of Sweden är fast beslutna att göra allt för sånt aldrig händer i vårt fina land.

Genom året har vi testat olika sätt att förebygga, motverka och begränsa batteribränder. Idag använder vi flamskyddsmedel, låg densitets polyuretan skum som ger termisk isolering runt alla våra iWheel batteripack. Detta lager stabiliserar temperaturen vid termisk utbrott och långsamt stoppar brandutvecklingen.

Om en cell kortslutas, kommer skumlagret att absorbera termisk och kinetisk energi från explosionen och förhindra fysiska skador på grannceller. Den starka förkolnade lager skapar en barriär när det kommer i kontakt med värme och eld. Detta skikt stoppar syre från att komma åt nytt material. Rök, ja, termisk utbrott med lite eld, ja, men utan några  fyrverkerier i alla fall!

Termisk barriär också håller värmen borta från celler för att förhindra "löpeld" effekten av en termisk utbrott. Den långsamt brinnande skum avge inte något syre, utan koldioxid, samma gas som används för att släcka elektriska bränder.

Alla iWheels från iWheel Of Sweden kommer att levereras i en Brandsäker Bag för säker laddning och förvaring. Väskan är gjord av blank svart silikonbelagd FiberGlass. Det är inte kliande, inte klibbigt på utsidan och silver speglande, värme reflekterande inuti. Det finns en plats för ett stativ, en laddare och en brand släkare boll inuti, allt ingår i leveransen. Blixtlås håller laddningssladden på plats och håller laddaren tyst inuti påsen.